De margeregeling voor tweedehandsgoederen (bv.: autoverkopers, antiquairs, …) wordt niet altijd correct toegepast. Vooral het vierde kwartaal van een kalenderjaar kan soms mislopen: De verkochte aankopen moeten ingevuld worden in het rooster 00 en er is BTW verschuldigd op de verkopen die nog niet in eerdere kwartalen aan de BTW werden onderworpen.

Als daar dan nog eens de uitvoer van goederen en/of intracommunautaire leveringen bijkomt, wordt het er niet bepaald makkelijker op! Export van goederen moet voorkomen in rooster 47 van de BTW aangifte, dit betekend dus dat de BTW verschuldigd zal zijn in het buitenland, door de medecontractant (dit is om de uitvoer te stimuleren). Ons berekeningsblad houdt hiermee rekening. U moet enkel het bedrag van de verkochte goederen totaliseren en apart invullen in de sheet.

Wie een uitgebreid boekhoudprogramma heeft zal weinig merken: alles gebeurd in principe automatisch. Maar wie een investering in een duur pakket niet aankan zal al snel gehouden zijn tot manuele berekeningen, en net dan durft het al eens mislopen.

Dit moet eenvoudiger kunnen, en op dat moment was het idee voor deze tool geboren. Dit eenvoudige rekenblad in Excel moet het mogelijk maken het proces van de berekening iets meer te automatiseren.

Een voorbeeld van het berekeningsblad kan u terugvinden onderaan deze pagina. Let er wel op dat enkel goederen aan 21% in het blad worden gesteund. Indien er voldoende vraag naar is kan ik deze uitbreiden zodat u de keuze heeft om te kiezen tussen het BTW-tarief van 6% en 21%.

Koop nu het berekeningsblad voor slechts €5,00 en wees er zeker van dat de BTW-aangifte correct is ingevuld:

[wp_cart_button name=”Berekeningsblad Margeregeling” price=”5.00″]

Meer info over dit product is terug te vinden op DEZE pagina.